Ügyesebb lesz a Messenger

A Meta bejelentette, hogy a Messenger felhasználói számára több új és az életüket alaposan megkönnyítő szolgáltatást vezet be. A fejlesztéseknek köszönhetően hamarosan a beszélgetésekben mindenki létrehozhat majd megosztott albumokat, de küldhet nagy felbontású fotókat és akár 100 megabájt méretű fájlokat is.

A Microsoft nem is annyira titkoltan a Google Drive igen népszerű könyvtár- és fájlmegosztó szolgáltatását célozza meg az újításokkal. A felhasználók eddig ugyanis csak egy adott Messenger-csevegésben megosztott fényképek listáját láthatták, és nem tudták azokat csoportosítani vagy rendszerezni.  Mostantól azonban albumokat is létre lehet hozni a fotókból és videókból, amelyeket a beszélgetésben részt vevők mindegyike megtekinthet és szerkeszthet, illetve letöltheti az állományokat.

Szintén hasznos újítás, hogy ezentúl egy kattintással HD minőségben meg lehet osztani a fényképeket. Ezzel a Meta a WhatsApp után a második alkalmazásában is bevezette a sokat kritizált „lebutítást” elkerülő, az eredeti felbontást megőrző képküldési lehetőséget. A Messenger végül képes lesz nagyobb, akár 100 megabájtos méretű Word, PDF, Excel és zip fájlok kezelésére is.

Forrás: itbusiness.hu

Kép forrása: osxdaily.com