Szuperkijelzőt kaphat az iPhone 17 – két dolog miatt is lesz ok az örömre

Lényegesen jobban ellenállhat a karcolódásnak és a tükröződésnek is a jövő évben megjelenő iPhone 17-család – állítja egy szivárogtató. A Samsung jelenlegi csúcskészüléke már most is nagyon hasonló üvegréteget visel.

Ugyan még az iPhone 16-ra is várni kell őszig, de a pletykák már a soron következő, iPhone 17-ről is szólnak – egészen pontosan, annak kijelzőjéről.

Az Instant Digital nevű szivárogtató ugyanis arról ír a Weibo kínai közösségi oldalon, hogy a jövő évi iPhone 17-széria megjelenítőjét fedő (és védő) külső üvegréteg sokkal jobban ellenállhat majd a tükröződésnek, ami elsősorban napos időben jöhet majd jól. Emellett karcállóbb is, mint a jelenlegi, Ceramic Shield név alatt futó, Apple-féle védőüveg – amit a cég a Corning nevű vállalattal közösen fejlesztett korábban.

Mint a MacRumors írja, a szintén a Corning által fejlesztett Gorilla Glass Armor panel nemrég debütált a Samsung Galaxy S24 Ultrában, mely állítólag egy hagyományos üveghez mérten lényegesen, 75 százalékkal kisebb mértékben tükröződik – és a mikrokarcolódásnak is számottevően jobban ellenáll.

A szivárogtató szerint a kínai ellátási láncba már bekerült az újfajta üvegréteg, de már túl későn ahhoz, hogy az idei iPhone 16-széria is megkaphassa. Így – ha igazak a hírek –, leghamarabb a 2025 őszén megjelenő iPhone 17-családban használhatja az Apple az új üveget.

Forrás: hvg.hu

Kép forrása: IceUniverse