Megérkezett az első Apple iPhone 16 Pro elképzelés

Az Apple közelgő okostelefon-kínálata, az iPhone 16 idén ősszel jelenik meg.

Bár még sok idő van ezeknek a telefonoknak a megjelenésére, rengeteg kiszivárogtatást kaptunk a sorozat mind a négy modelljének specifikációiról. Ma először láthatjuk a kínálatban szereplő két okostelefon, az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max render képeit. A legújabb képsorozat a MacRumorstól származik, és az oldal szerint a közelmúltban kapott információk alapján készítették el ezeket a rendereket.

Nincsenek jelentős tervezési változások

A képek alapján az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max nagymértékben hasonlít az iPhone 15 Pro-ra és az iPhone 15 Pro Max-ra, és ez nem is rossz, mert a jelenlegi generációs készülékek dizájnja modern és praktikus. Szomorú azonban látni, hogy az Apple az iPhone 12 óta nem hajtott végre jelentős fejlesztéseket az iPhone dizájnján.

Capture gomb hozzáadása

Van azonban egy apró változás, és ez egy gomb hozzáadása ezeknek az eszközöknek a jobb oldalán. A korábbi kiszivárogtatások és pletykák szerint ez a Rögzítés gomb. Ezt a gombot megnyomhatja fényképek vagy videók készítéséhez. Ez a gomb az mmWave antenna helyét foglalja el, tehát az Apple ezt a részt az eszközök jobb oldalára helyezi át.

A kijelzők egyre nagyobbak

Természetesen az Apple állítólag az iPhone 16 Pro kijelzőjének méretét is 6,1 hüvelykesről 6,3 hüvelykesre, az iPhone 16 Pro Maxét pedig 6,7 hüvelykesről 6,9 hüvelykre növeli, de lehet, hogy alig lesz észrevehető. A kijelző méretének, és így az eszköz méretének növekedésével az Apple is megkapja a szükséges helyet, hogy periszkóp kamerát adjon az iPhone 16 Pro készülékhez. Ez a funkció az iPhone 15 Pro Max-on megtalálható, az iPhone 15 Pro-n azonban nem, helyhiány miatt.

Az iPhone 16 felállásának tervezése még a kezdeti szakaszban van, és az Apple kisebb változtatásokat hajthat végre a két készülék gyártásáig. Tehát ne feltételezzük, hogy ez a két közelgő eszköz végső kialakítása.

Forrás: telefonguru.hu

Kép forrása: hasznaltalma.hu