Korábban tiltott játékokkal lehet majd játszani az iPhone-okon

Jó hír érkezett minden olyan iPhone-tulajdonosnak, aki odavan a retrójátékokért.

Az Apple lazított az online áruháza, azaz az App Store kifejezetten szigorú szabályzatán, aminek minden (iPhone-t használó) ember örülhet, ugyanis a vállalat – a történetében először – lehetővé teszi, hogy a jövőben a fejlesztők játékemulátorokat töltsenek fel az Apple appáruházába, ami ráadásul régiótól függetlenül, azaz a Föld minden részén elérhető lesz.

Ez azt jelenti, hogy az iPhone-tulajdonosok hamarosan retrójátékokat is futtathatnak a készülékeiken, vagyis akár az eredeti Super Marióval is lehet majd játszani.

Androidon erre egyébként már jó ideje van lehetőség (köszönhetően a Google megengedőbb hozzáállásának), vélhetően pedig az androidos készülékre fejlesztők most az Apple-t is célba veszik majd.

A vállalat külön felhívja a figyelmet arra, hogy a szerzői jogok és az App Store irányelveinek betartása minden esetben a fejlesztő felelőssége. Ezzel kapcsolatban felmerül a kérdés, hogy bárki kiadhat-e játékemulátort, vagy csak azok a cégek, amelyek rendelkeznek a hozzá forgalmazott játékok jogával.

Forrás: player.hu

Kép forrása: appleinsider.com