Hasznos funkcióval bővül a WhatsApp – örülhetnek az androidosok

Közel egy évvel az iOS-es felhasználók után, hamarosan az androidosok is megkapják a régóta várt funkciót.

A világ egyik legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazása a Facebook által még 2014-ben felvásárolt WhatsApp, amelyet az évek során folyamatos frissítésekkel tettek kompaktabbá, felhasználóbarátabbá. Bár az applikáció iOS-es és andoriodos készülékekre is telepíthető, az elérhető funkciók tekintetében akad némi eltérés a két platform között.

A hangüzenetek ugyebár régóta az alkalmazás részét képezik, viszont a funkcióhoz kapcsolódóan az iPhone-osok már egy évvel ezelőtt megkapták a szöveges átirat lehetőségét, míg az androidos felhasználók várakozni kényszerültek. Az Android Police beszámolója alapján azonban jó hírekkel szolgálhatunk: a funkció már kanyarban lehet az ő készülékeikre is.

A szemfüles felhasználók az alkalmazás legújabb béta verziójában szúrták ki, hogy a hangüzenetek szöveges átiratának lehetősége hamarosan az Android-alapú készülékekre is megérkezik. Mint kiderült, az átírás nem a WhatsApp szerverein keresztül, hanem magán a készülékeken zajlik majd – ezzel pedig megmarad a végpontok közötti titkosítás – emiatt nagyjából 150 MB-tal nő az alkalmazás mérete.

További újdonságként érkeznek az egyperces videók, melyeket hamarosan az állapotfrissítésnél is közzétehetünk majd. Hogy az új funkciók pontosan mikor futnak be, nem tudni, de a mostani hírek alapján vélhetően nincsenek már olyan messze.

Forrás: pcwplus.hu

Kép forrása: digitaltrends.com