Fejleszti az iPhone-ok egyik legrégebbi beépített alkalmazását az Apple

Az Apple által a héten kiadott új iOS 17.4 béta egy érdekes fejlesztést hoz a rendszer egyik legrégebbi beépített alkalmazása, az Óra működésébe. Ennek Stopperóra funkciója ugyanis mostantól képes kihasználni az almás vállalat által másfél évvel ezelőtt, még az iPhone 14-ben bemutatott Dinamikus Sziget által megnyitott új lehetőségeket a felhasználó informálására.

Ennek köszönhetően a felhasználók mostantól akkor is tudják – legalábbis részben – követni a Stopperóra működését, ha elváltanak az Óra alkalmazásról. Ekkor ugyanis az app képes a stopper állását megjeleníteni a Dinamikus Szigetben – sőt bizonyos műveletek végrehajtására is lehetőséget ad, mint pl. az óra leállítása vagy új kör indítása, ha a felhasználó lenyomva tartja ujját a kis méretű kijelzőn.

Az iPhone-ok zárolási képernyőjén egyébként szintén látható a stopperóra aktuális állása, ahol szintén elérhetők a fent említett vezérlőelemek a stopper vezérléséhez. Mindezeknek hála a felhasználók vélhetően kevésbé lesznek hajlamosak elfeledkezni is arról, hogy elindították a Stoppert, ami amúgy az arról történő elváltás vagy a telefon zárolása esetén korábban könnyebben előfordulhatott.

Az iOS 17.4 végleges változatát az Apple jövő hónapban fogja elérhetővé tenni az iPhone-tulajdonosok számára. Ugyanakkor utóbbiak idén még egy ennél is sokkal jelentősebb frissítésre számíthatnak majd az iOS 18 személyében, ami állítólag minden korábbinál több és nagyobb fejlesztéseket fog hozni az almás telefonokra, többek között mesterséges intelligencián alapuló funkciók formájában.

Forrás: pcforum.hu

Kép forrása: Saját szerkesztésű kép