Elrajtolt az Android új funkciója, amire mindenki várt

Némi késedelem után a Google is elindította az Android operációs rendszer Find My nevű készülékkeresőjét. Nincs ember, akinek néhanap ne jönne jól: megtalálható vele mindenféle kütyü.

A Google még 2023-ban jelentette be a saját, Find My Device nevű új szolgáltatását, mely – az Apple azonos nevű funkciójához hasonlóan – az elveszett telefonok, fülhallgatók és nyomkövetők helymeghatározását segíti.

A bevezetés azonban késett, és ebben szokatlan módon az Apple-nek is szerepe volt: a két cég ugyanis közösen dolgozott egy iparági szabványon, mely segít megelőzni mások visszaélésszerű követését – írja a 9to5Google.

A megfelelő intézkedéseket végül meglépte az Apple is: ez azért fontos, mert így már az iPhone-ok is jeleznek, ha valakit az androidos Find My-hálózat egyik eszközével követnek.

A héten a bétatesztelőknél egyre több androidos készüléken tűntek fel a Find My-ra utaló beállítások, de a funkció még nem működött. A Google azonban egy e-maillel törte meg a csendet, melyben jelezte: most már tényleg indul a Find My-hálózat.

Az érintettek egy értesítést is kapnak, amikor elérhető lesz náluk a funkció, ami minden jel szerint alapértelmezetten be lesz kapcsolva – de igény esetén deaktiválható.

Az új hálózattal sokkal egyszerűbb az eltűnt eszközök nyomkövetése, legyen szó a telefonokról, vagy a különböző gyártók dedikált nyomkövető eszközeiről. A bevezetés üteméről egyelőre nincs hír, így nem tudni, hogy a magyar Android-felhasználók mikor kaphatják meg az újdonságot – bizonyára nem kell majd sokat várni rá.

Forrás: hvg.hu

Kép forrása: gizchina.com