Egy applikáció leméri a fejedet, nehogy rossz méretű Apple Vision Pro headsetet vásárolj

A héten, egész pontosan január 19-én elindul az előrendelés az Apple AR szemüvegére, az Apple Vision Pro néven futó kütyü pedig a tervek szerint február 2-án fel is kerül a boltok polcaira. Az indulás bizonyára nem lesz zökkenőmentes, és bár egy másfél milliós szemüvegnél talán nem alakulnak majd ki akkora sorok a boltok előtt, mint az éves iPhone megjelenésekkor szoktak, így is alaposan fel kell készülniük a boltoknak.

Főleg azért, mert nem egy teljesen uniformizált termékről van szó: bár ebbe az árba talán beleférhetne, hogy extra rögzítő szíjakat és arcvédőket is raknak a dobozba, Apple termékről lévén szó, egyáltalán nem vagyunk meglepve, hogy ez nincs így. Olyannyira, hogy a megfelelő méretű fejpántot és fényterelőt nekünk kell majd kiválasztani az üzletben.

Hogy ne kelljen csak emiatt hosszan sorba állnunk, a kiszivárgott adatok szerint az Apple Store alkalmazásba bekerül majd egy új funkció, amivel beszkennelhetjük a fejünket, az app pedig a mérések alapján ajánlást tesz majd, hogy milyen méretű szíjat (amiből lesz szimpla és dupla, utóbbi a fejünk tetején is támaszkodik, ami a kisebb fejméret esetén lesz előnyös) és fényterelőt válasszunk.

A hírek szerint gravíroztathatunk is a headsetbe, ami egyáltalán nem újdonság, az Apple Store alkalmazáson keresztül a frissen vásárolt iPadünkbe is belemarathatunk szöveget vagy emojikat, de az egyelőre nem világos, hogy a szemüveg melyik részére kerül a szöveg. Természetesen arra is lesz lehetőség, hogy dioptriás lencsével szereljük fel a szemüveget.

A fejmérés minden bizonnyal a rendelési folyamat része lesz az applikációban, így várhatóan péntektől lesz elérhető.

Forrás: pcword.hu