Csak 17 évbe telt: új kezdőképernyő funkció érkezhet az iOS 18-ba

Az Android és az iOS már egy ideje cserélgetnek egymással funkciókat, és úgy tűnik, hogy az Apple az iOS 18 frissítéshez újra az Androidról másolhat le egy funkciót.

A MacRumors saját forrásaira hivatkozva arról számol be, hogy az Apple lehetővé teszi az iPhone-felhasználók számára, hogy az alkalmazásikonokat szabadabban rendezzék el a kezdőképernyőjükön. Konkrétabban, a magazin arra számít, hogy az Apple lehetővé teszi majd a felhasználók számára, hogy “üres tereket, sorokat és oszlopokat” hozzanak létre az alkalmazásikonok között.

Ez a funkció azonosnak tűnik azzal, ahogyan az Android kezeli a kezdőképernyőket a legelső, 2008-as Android óta. A Google platformja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szabadon rendezzék el az alkalmazásikonokat egy rácson, és tetszés szerint üresen hagyják a helyeket. Ezzel szemben az iOS jelenleg nem engedi, hogy a felhasználók üres területeket hozzanak létre a kezdőképernyőn, az alkalmazásikonok automatikusan kitöltik ezeket a helyeket.

A MacRumors forrásai szerint az iOS 18 több lehetőséget hoz majd a kezdőképernyő testreszabására, tehát azoknak, akik az iOS kezdőképernyő-élményének jelentősebb frissítésében reménykednek, érdemes lesz figyelniük erre a frissítésre.

Nem ez lenne persze az iOS 18 egyetlen említésre méltó újítása. A cég a várakozások szerint a generatív AI-t is felkarolja majd ezzel a frissítéssel, bár úgy tudni, hogy az Apple több partnerrel (köztük a Google-lal) is tárgyalásokat folytat a generatív AI integrálásával kapcsolatban.

Forrás: androidportal.hu

Kép forrása: Unsplash