Apple: Ne tegye rizsbe iPhone-ját!

Az Apple most először mondja azt, hogy ne tegye ide iPhone-ját, ha nedves lesz.

Az Apple frissítette az iPhone 7 és újabb modellek vízállóságával foglalkozó támogatási oldalát. A cég most kiáll és kifejti álláspontját, miszerint a mítoszokkal ellentétben egy nedves iPhone-t nem szabad egy tál rizsbe dobni.

Az Apple felülvizsgált támogatási oldalán a vállalat figyelmeztet: “Ne tegye iPhone-ját egy zacskó rizsbe. Ha így tesz, az apró rizsszemcsék károsíthatják iPhone-ját.” Ezeket se tegye!

  • Ne szárítsa meg iPhone-ját külső hőforrással vagy sűrített levegővel.
  • Ne helyezzen idegen tárgyat, például vattacsomót vagy papírtörlőt a csatlakozóba.

Tehát a rizs, a sűrített levegő és a vattapamacsok eltávolításával, ha iPhone-ja vagy tartozéka nedves lesz, az Apple azt mondja, hogy először húzza ki az USB-C kábelt a töltőportból, a másik végét pedig a hálózati adapterből vagy tartozékból. Ne csatlakoztassa újra a kábelt, amíg az iPhone és a kábel meg nem szárad.

Tetszik, ahogy az Apple a legfontosabb termékére iPhone helyett AZ  iPhone-ként hivatkozik. Tehát ezt szem előtt tartva, itt vannak az Apple ajánlásai az iPhone szárítására:

  • Óvatosan érintse meg iPhone-ját úgy, hogy a csatlakozó lefelé nézzen, hogy eltávolítsa a felesleges folyadékot. Hagyja iPhone-ját száraz helyen, ahol levegő áramlik.
  • Legkorábban 30 perc elteltével próbálja meg a töltést Lightning- vagy USB-C-kábellel, vagy csatlakoztasson egy tartozékot.
  • Ha újra látja a figyelmeztetést, még mindig van folyadék a csatlakozóban vagy a kábel érintkezői alatt. Hagyja iPhone készülékét száraz helyen, ahol légáramlást biztosít akár egy napig. Ezen időszak alatt újra megpróbálhatja tölteni vagy csatlakoztatni egy tartozékot. Akár 24 órát is igénybe vehet, amíg teljesen megszárad.
  • Ha a telefon kiszáradt, de még mindig nem töltődik, húzza ki a kábelt az adapterből, majd húzza ki az adaptert a falból (ha lehetséges), majd csatlakoztassa újra.

Ha nem biztos abban, hogy az iPhone töltőcsatlakozója túl nedves-e a használathoz, az iPhone értesíti Önt. A Lightning kábelt használó eszközökön egy felugró ablak jelzi, hogy a töltés nem érhető el, mert „folyadékot észlelt a Lightning csatlakozóban”.

Ha 15-ös sorozatú iPhone-ja van, előfordulhat, hogy egy egész oldalas figyelmeztetés jelenik meg a következővel: „Folyadék észlelve az USB-C csatlakozóban. Húzza ki a töltőkábelt, hogy elkerülje az iPhone károsodását. Hagyja megszáradni a csatlakozót. Ez több órát is igénybe vehet.”

Szóval felejtsük el végre a nedves mobil és rizs összefüggését.

Forrás: telefonguru.hu

Kép forrása: digit.in