Androidos? Jött egy jó hír, főleg ha a Telekomnál van

Hamarosan már elég lesz néhány érintés ahhoz, hogy amikor valaki androidos készülékről újabb telefonra vált, akkor az eSIM-kártyáját is könnyedén vigye magával a régi mobiljából.

Egyre inkább elterjednek az elektronikus, avagy eSIM-ek, melyek nem csak rengeteg műanyaghulladéktól mentik meg a környezetet, de a használatuk is egyszerűbb. Míg az iPhone-okon egy ideje már van mód az eSIM-ek egyik készülékről a másikra történő gyors átvitelére, az Android rendszernek ez mai napig egy fájó hiányossága.

A Google egy éve, a tavalyi MWC szakkiállításon jelentette be, hogy megoldja a dolgot, ám ilyesmi megoldás azóta sem terjedt el az androidos világban. Az Android Police olvasója azonban az új, Galaxy S24 Ultrájának beállításakor arra lett figyelmes, hogy a Samsung saját SIM-átviteli megoldásának használata közben a közelben lévő LG V60 felajánlotta a rajta lévő eSIM átvitelét.

Górcső alá véve az esetet, a lap szerint több jel is arra utal, hogy a Samsung eddigi, kizárólag Galaxy készülékekkel működő átviteli megoldása integrálta a Google által fejlesztettet. Praktikusan ez azt jelenti, hogy már elkezdett terjedni az Android saját megoldása, ezáltal pedig rövidesen minden androidos készülék között átvihető lehet az eSIM.

Ami azonban némileg korlátozhatja a dolgot, az az, hogy a lehetőséget a szolgáltatóknak is támogatniuk kell. A 2023-as MWC-n a Google a Deutsche Telekomot említette az első partnerek között, mely a Magyar Telekom anyavállalata is.

Így jelen pillanatban már csak a gyártókon és a szolgáltatókon múlik, hogy mikor érkezhet meg az androidos mobilokba az újdonság – csak reménykedni lehet abban, hogy hamarosan. Vannak ugyanis olyan mobilszolgáltatók, melyek az eSIM aktivációs QR-kódját adott esetben még postán, papíron küldik ki. Digitális kőkorszak.

Forrás: hvg.hu

Kép forrása: kingston.com