A WhatsApp új szövegformázási lehetőségekkel bővült

Négy új szövegformázási lehetőséggel bővült a WhatsApp, hogy a felhasználók hatékonyabban kommunikálhassanak. A WhatsApp-felhasználók mostantól felsorolásos és számozott listákkal, kiemelt idézetekkel és forráskód-formátummal  emelhetik ki és rendszerezhetik üzeneteiket.Az új formázási lehetőségek már egy ideje fejlesztés alatt állnak, de mostantól a WhatsApp Android, iOS, Web és Mac rendszereken is elérhetők, csatlakozva a már meglévő félkövér, dőlt, áthúzott és monospace formátumokhoz.

Forrás: macrumors.com

Íme, hogyan használhatja az új formátumok jelölés-szerű szintaxisát közvetlenül egy üzeneten belül:

  1. Felsorolások: pontosan az, aminek hangzik – felsoroláspontokat adhatunk az üzenetekhez, hogy az információkat például bevásárlólistákra bontsuk. Csak helyezzünk egy „-” jelet a szöveg elejére, majd egy szóközt.
  2. Számozott listák: a felsorolás számokkal, ha valamit meghatározott sorrendben kell leírni, mint például az utasításokat. Ennek a formátumnak a használatához adjon hozzá egy vagy két számjegyet, amelyet egy pont és egy teljes szóköz követ, mint például: „1”.
  3. Idézetblokkok: a felhasználók blokkolhatják az idézőjeles szöveget, hogy kiemeljék a hosszabb üzenetekben. Ennek a formátumnak a használatához írja be a „>” szimbólumot és egy szóközt a kiemelni kívánt szöveg előtt.
  4. Inline kód: hasznos formátum a kódolók számára, de arra is jó, hogy kiemeljen bizonyos információkat a szövegben. A felhasználóknak a szövegüket a „`” szimbólummal kell körülvenniük, hogy ezt a formátumot használhassák.

 

Forrás: itbusiness.hu

Képek forrása: postermywall.com; macrumors.com