A Samsung Galaxy Ring először az MWC 2024-en jelent meg

A Samsung új Galaxy Ringje rendkívül egyszerűvé szeretné tenni az egészség megőrzését.

  • A Galaxy Ring a Samsung Health ökoszisztéma része lesz, és zökkenőmentesen működik együtt a Galaxy Watch-val.
  • A Galaxy Ring akkumulátorának mérete a méretétől függően változik, 14,5 mAh és 21,5 mAh között mozog.
  • A legkisebb gyűrű mindössze 2,3 grammot nyom, míg a legnagyobb 2,9 grammot.

A Samsung az MWC 2024 barcelonai rendezvényen mutatta be a Galaxy Ringet, miután a múlt hónapban kihagyta a Galaxy S24 sorozat bemutató eseményét.

Három színben lesz elérhető: platina ezüst, arany és kerámiafekete, emellett kilenc méretben választható. A CNET jelentése szerint a sorozat legapróbb gyűrűje egy pehelykönnyű, 2,3 grammos, míg a nagy játékos súlya 2,9 gramm. A forrás megjegyzi, hogy még a vaskos is könnyebb, mint a Galaxy Ring riválisa, az Oura Ring, amely mérettől függően 4 és 6 gramm között billenti a mérleget.

Hon Pak, a Samsung Digital Health Team vezetője szerint a Galaxy Ring még idén megjelenik a boltok polcain. Azt ígéri, ez nem csak divatkütyü; elég kényelmes ahhoz, hogy éjjel-nappal hordhassuk. Ráadásul kulcsszerepet játszik a Samsung szuper-összekapcsolt digitális wellness-platformra irányuló nagy tervében.

A gyűrű feltehetően nyomon követi az alvását a pulzusszám, a mozgás és a légzés segítségével. És az összes adat alapján személyre szabott tanácsokat ad.

A Samsung Health ökoszisztémához csatlakozva a Galaxy Ring a Galaxy Watch-csal együttműködve nyomon követi egészségét. A Samsung nem árult el sokat a Galaxy Ringről, amikor a múlt hónapban az Unpackeden bemutatott egy renderelést. A cég csak annyit árult el, hogy ez egy wellness-központú kütyü, amely az Oura-hoz hasonlókat veszi fel, és egy sok érzékelővel felszerelt.

A CNET most arról számol be, hogy a Galaxy Ring akkumulátorának mérete a méretétől függően változik, 14,5 mAh és 21,5 mAh között. A pontos üzemidő  még rejtély, de az akár egy hétig is kitartható Oura-ból kiindulva feltételezzük, hogy a Samsung verziója ugyanabban a ligában játszhat, ami a kitartást illeti.

Ennek ellenére még mindig van néhány üres rész az információs listában, amit nem tudunk. Ilyen például a Galaxy Ring megjelenési dátuma és ára, amely még mindig rejtély.

Nem a Samsung az egyetlen technológiai óriás, amely az intelligens gyűrű témáját feszegeti. Érkeznek a pletykák arról is, hogy az Apple saját okosgyűrűt készít. Hivatalos információ még nincs, de 2024 csak a csaták éve lehet ebben a szegmensben.

Forrás: telefonguru.hu

Kép forrása: gsmarena.com