Új mérföldkőhöz érkezett a Samsung SmartThings: Már 200 millió regisztrált készülék segít megtalálni az eltűnt eszközöket

A Samsung bejelentette, hogy a SmartThings Find szolgáltatást egyre több felhasználó veszi igénybe, amely jelenleg már több mint 200 millió regisztrált eszközön segít a Samsung Galaxy felhasználóknak az elveszett készülékek megtalálásában. 

„Büszkék vagyunk, és egyben izgatottak is a SmartThings Find szolgáltatás gyors növekedése miatt. Kevesebb mint két év leforgása alatt már 200 millió készüléken használják az alkalmazást – ezzel pedig az egyik leggyorsabban fejlődő szolgáltatássá vált a Samsungnál” – mondta TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. „Egy készülék elvesztése már önmagában feszült helyzetet teremt, de a SmartThings Find megkönnyíti az eszközök megtalálásának és visszaszerzésének folyamatát. Ez csak példa arra, hogy a különböző készülékek ökoszisztémája hogyan könnyíti meg a Samsung Galaxy felhasználók hétköznapjait világszerte.”

A SmartThings Find gyorsan fejlődő lokalizációs szolgáltatásként teszi lehetővé a Samsung Galaxy felhasználók számára, hogy könnyedén megtalálják regisztrált Samsung Galaxy eszközeiket – az okostelefonoktól, tabletektől, óráktól és fülhallgatóktól kezdve a személyes tárgyakig, például a kulcsokig vagy a pénztárcáig, amelyekhez Galaxy SmartTag vagy SmartTag+[1] eszköz lett rögzítve. A SmartThings Find a Bluetooth Low Energy (BLE) és az ultraszéles sávú (UWB) technológiának[2] köszönhetően találja meg az elveszett tárgyakat. Amennyiben az eszköz a telefon hatótávolságán kívülre esik, más Samsung Galaxy felhasználók – akik a közelben vannak, és szintén használják a SmartThings Find szolgáltatását – segíthetnek annak megtalálásában. A felhasználónak lehetősége nyílik arra is, hogy engedélyezze a SmartThings Find szolgáltatás számára, hogy figyelmeztetést adjon neki abban az esetben, ha az adott eszközt elhagyta.

A Samsung számára kiemelten fontos, hogy garantálja a biztonságot olyan privát jellegű információk esetében, mint például a helymeghatározási adatok. A SmartThings Find titkosítja a felhasználók adatait, ebben pedig a Samsung Knox biztonsági platform nyújt védelmet. A készülék helymeghatározási adatait csak a felhasználó személyes engedélyével oszthatja meg másokkal, az egyes eszközök azonosítója pedig 15 percenként változik, és anonim módon tárolódik. A SmartThings Find segít abban is, hogy a felhasználók azonosíthassák azokat az ismeretlen SmartTageket, amelyek egy bizonyos ideje követik őket.

A SmartThings technológiáról: 

A SmartThings az egyik elsőszámú technológia, amely lehetővé teszi, hogy összekapcsoljuk eszközeinket, ezáltal meghatározva az IoT  jövőjét. Nyílt platformja már több száz márka több ezer eszközét támogatja, és végtelen lehetőségeket kínál azon innovátorok és fejlesztők számára, akik a zökkenőmentes összeköttetés lehetőségét keresik a hatalmas IoT-ökoszisztémában. A vállalat elkötelezett amellett, hogy az intelligens funkciók és lehetőségek a felhasználók életének szinte minden területén megoldásokat kínáljanak számukra, folyamatosan javítva a felhasználói élményt. Jelenleg több mint 200 országban emberek milliói használják naponta a SmartThings technológiát, hogy az alkalmazás igénybevételével, valamint különböző Samsung termékeket – például telefont, televíziót vagy egyéb digitális készülékeket – használva automatikusan beprogramozhassák vagy irányíthassák okosotthonuk egyes eszközeit.

forrás: samsung.com