Trükkös rablás: kibontották a falat, így loptak el félmillió dollárnyi készüléket egy Apple Store-ból

Igazán nem mondható átlagosnak az az akció, amely során egy washingtoni Apple áruházból vittek el termékeket 500 ezer dollár (körülbelül 172 millió forint) értékben.

Bizonyára sok akciófilmet nézett annak a rablásnak a kitervelője, amelynek célpontja egy washingtoni Apple Store volt. Az ilyen boltok vonzók a tolvajok számára, hiszen a forgalmazott eszközök igen értékesek, így már néhány eltulajdonítása is nagy haszonnal kecsegtethet.

Úgy tűnik, a néhány messze nem volt elég az Alderwood bevásárlóközpont Apple boltját kipécéző csapatnak. Ahogy arról a KOMO News beszámolt, a rablás este 7 óra, azaz zárás után történt, és így csak reggel fedezték fel. A betörők nem közvetlenül az Apple Store-ba mentek, hanem a szomszédos, kávégépeket forgalmazó üzletbe, aminek az ajtaját feltehetően könnyebb is volt felfeszíteniük.

A bolt mellékhelyiségének fala szomszédos volt az Apple Store-ral (amiről egyébként az üzlet tulajdonosa nem tudott, annál inkább a tolvajok), úgyhogy ennek a falát bontották meg, így jutottak be az Apple üzletébe.

Miután összeszedték a termékeket, ugyanezen az útvonalon távoztak. Mint ahogy arról a rendőrség beszámolt, több mint 400 iPhone-t, valamint Apple Watchokat és iPadeket vittek el, a Macek nem érdekelték őket. A bűnüldözők szerint nem voltak kezdők, maszkot és kesztyűt is viseltek, úgyhogy nem maradtak ujjlenyomatok. A térfigyelő kamerák felvételeit egyelőre nem adták oda a hírt megosztó oldalnak.

S hogy mit lehet kezdeni ennyi Apple-termékkel? Nos, amennyiben a leltárkészlet naprakész volt, akkor az Apple távolról blokkolhatja az ellopott termékeket a sorozatszám és IMEI-szám alapján. Az ellopott eszközöket azonban valószínűleg tovább adják olyan vásárlóknak, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy lopott eszközöket vesznek. Viszont ezek a vevők nem tudják majd aktiválni a készülékeket – mutat rá a 9to5Mac.

FORRÁS: HVG.HU