Több mint 13 millió forintot fizetett egy youtuber egy bontatlan első generációs iPhone-ért – videón a kibontás folyamata

Elképesztő áron csapott le egy aukción Marques Brownlee egy első generációs, bontatlan iPhone 2G-re. Bár időnként előfordul, hogy újracsomagolt, használt készülékeket adnak el méregdrágán bontatlanként hirdetve, esetében úgy tűnik, tényleg sértetlen mobilról van szó.

Drágának érzi az iPhone 14 Pro Max 1 terrabájtos változatának 929 990 forintos árát? Van, aki 40 320 dollárt – körülbelül 13 millió 775 ezer forintot – adott egy iPhone-ért, amit ráadásul már használni sem igazán tud.

Persze, a dolog ennél kicsit árnyaltabb. Egy youtuber, Marques Brownlee adott ki ennyi pénzt egy készülékért: egy első generációs, 2007-es iPhone 2G-ről van szó, ami ráadásul még bontatlan.

Miután sikerült kiszabadítani a csomagolóanyagok fogságából az iPhone dobozát, a youtuber lehúzta a csomagolófóliát róla, majd leemelte annak tetejét – és ott lapult a több mint 15 éve megjelent iPhone. A doboz az olyan nyilvánvaló dolgok mellett, mint a használati útmutató, napjainkban már nosztalgikusnak ható elemeket is tartalmazott: egy 30-tűs (2011-ig használt) töltőcsatlakozós dokkolót (igen, nemhogy töltő járt a telefonhoz, de még egy dokkoló is), valamint a töltőadapter. Járt még hozzá egy jack-csatlakozós fülhallgató is.

A videós arra is kitért, hogy korábban sok ember lett átverés áldozata, tehát hasonlóan hozzá, drágán megszereztek egy bontatlanként hirdetett iPhone 2G-t, majd kiderült, hogy használt, újracsomagolt eszközről van szó.

Marques Brownlee azonban némi kutatómunka után is úgy hiszi – és a kibontás tapasztalatai is arra engednek következtetni –, hogy jelen esetben egy valóban eredeti, eddig bontatlan készülékről van szó, aminek a csomagolása egy „Lucky you” matricát is magán hordozott. Ezt ajándékba vett iPhone-ok dobozaira lehetett kérni a hivatalos Apple üzletekben.

forrás: hvg.hu