The Elec: eltűnhet a kamerasziget az iPhone 14 Pro modellekről

A The Elec koreai webhely értesülése szerint az Apple a 6,1 hüvelykes iPhone 14 Pro és a 6,7 ​​hüvelykes iPhone 14 Pro Max modelljeinek esetében búcsút int a sokakat megosztó kameraszigetnek. Az előlapi kamera a képernyőben mindössze egy lyuk lesz a cupertinói cég 2022-es telefonjaiban.

A bevágás (notch), amelyet az Apple TrueDepth kamerarendszernek nevez, egy vitatott tervezési döntés volt, amelyet 2017-ben vezettek be az ‌iPhone‌ X modellekben. Ez nagyjából változatlan maradt a további iPhone-okban egészen az iPhone 13 modellekig, amelyekben kissé csökkentették a sziget szélességét. A TrueDepth kamerarendszerben az infravörös és előlapi kamera, a fényérzékelő, a közelségérzékelő, az infravörös fényvető, a lézeres pontprojektor, továbbá a hangszóró foglalja a helyet.

 

A lyuk-szerű kivágás lehetővé teszi, hogy az Apple nagyobb megjelenítési területet biztosítson a kijelzőn, miközben elegendő hely marad az előlapi kamerának. Ez a kialakítás viszont azt jelenti, hogy a Face ID működéséhez szükséges hardvereket a kijelző alá/mögé kell helyezni. Ming-Chi Kuo is azt állította, hogy az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max készülékek lyukas kamerakialakítással fognak rendelkezni a notch helyett, és a The Elec legfrissebb jelentése is ennek a híresztelésnek igyekszik további hitelt adni.

forrás: szifon.com