Teljesen megújulhat a legolcsóbb iPhone

Új, de már ismerős házban és OLED-kijelzővel érkezhet a soron következő iPhone SE iparági értesülések szerint, mely így akár felzárkózhatna közvetlenül a csúcskészülékek mögé is.

Az iPhone SE a 2016-os debütálása óta a belépőt jelenti az iPhone-ok világába, köszönhetően a korrekt hardveres képességeknek és a viszonylag barátinak mondható árcédulájának.

Általában a legújabb kamera- és képernyőfunkciók maradnak ki az SE-szériás mobilokból, a legutóbbi, 2022-es változat például szemből még mindig az iPhone 6 2014-es formatervét követi, míg a ház maga a 2017-es iPhone 8-at idézi.

Bár voltak hírek arról, hogy a soron következő SE már szakíthat ezzel a formatervvel, és az iPhone XR-re hasonlíthat majd, ezeket a terveket információk szerint az Apple januárban törölte.

A vállalat háttérben zajló folyamatairól általában jól értesült elemző, Ming-Chi Kuo szerint azonban nem kell temetni az SE-szériát, sőt az Apple egy még nagyobb dobásra készülhet.

A soron következő – nem tisztázott megjelenési idejű – iPhone SE ugyanis teljesen más lehet, mint az elődje: egy 4 nanométeres gyártási technológián alapuló, házon belül fejlesztett 5G-s chip lapulhat a készülékben, de külsőleg is jelentős változás várható: a készülék inkább az iPhone 14 kialakítására fog hasonlítani, egy 6,1 hüvelykes, OLED-kijelzővel – szakítva tehát az LCD-technológiával (ezzel egyébként végleg eltűnne az LCD-technológia az iPhone-palettáról).

Hogy milyen processzort használna az Apple az új SE-hez, az egyelőre nem ismert. Mivel már a nem Pro-szériás iPhone-ok is csak az előző évi processzorokat kapják meg, az szinte biztosra tehető, hogy az olcsóbb SE sem fogja megkapni a legújabb lapkákat – ám a teljesítményben ez nem fog érzékelhető hátrányt okozni.

Azt sem tudni, hogy az Apple végre szakít-e az egykamerás kialakítással a soron következő SE-ben, vagy ezúttal már kap egy másik lencsét is a készülék – írja a BGR.

Bár még sok a bizonytalanság, de amennyiben Kuo értesülései helyesek, és tényleg modernebb kialakítást és szebb kijelzőt kap a soron következő SE, egy megfelelő árcédulával komoly versenytársa lehet a hasonló árkategóriás androidos készülékeknek.

forrás: hvg.hu