Rengeteg újdonsággal áll elő az Apple – mikre számíthatunk?

A tech-világ egyik nagy eseménye a WWDC, azaz az Apple éves fejlesztői konferenciája, ahol sok minden kiderül a cupertinói cég hardveres és szoftveres terveiről. Idén is tartanak ilyen rendezvényt, azonban lehet, hogy sokan csalódottak lesznek.

Miközben a világ mintha lassan elengedné a koronavírus miatti szigorításokat, az Apple-nél még óvatosak, így sokakban csalódást keltett, amikor bejelentették, hogy az idei fejlesztői konferencia, a WWDC22 továbbra is a virtuális térben kerül megrendezésre, június 6. és 10. között.

Az elmúlt évek gyakorlatát követve ez a konferencia elsősorban a fejlesztőknek szól, és számukra ingyenes a részvétel. „A WWDC mindig is a kapcsolatteremtés és a közösségépítés fóruma volt” – írja Susan Prescott, az Apple egyik alelnöke, hozzátéve, hogy ebben a szellemben hívják meg a fejlesztőket a világ minden tájáról. Jöjjenek össze, hogy felfedezzék, hogyan valósítsák meg legjobb ötleteiket.

Az Apple szokás szerint szűkszavú a közleményében, de annyit azért elárul, hogy bemutatják az iOS, az iPadOS, a macOS, a WatchOS és a tvOS legújabb fejlesztéseit. Korábban már szivárogtak ki pletykák ezekről, így például az, hogy bár az iOS 16 bőven hoz majd új funkciókat, nem fog radikálisan változni az iOS 15-höz képest. Az új „órás operációs rendszer”, a WatchOS 9 frissítéseket fog tartalmazni a tevékenység és az állapotkövetési funkciók terén, viszont az új macOS-ről (macOS Mammoth?) nincsenek bennfentes információk. Hardvervonalon két új Mac modellre lehet számítani, amelyből az egyik valószínűleg egy MacBook Air lesz.

Harmadik éve az Apple a Swift Student Challenge programmal is támogatja a kódolni szerető diákokat. A Swift Playgrounds egy iPad és Mac alkalmazás, amely interaktívvá és szórakoztatóvá teszi a Swift programozási nyelv tanulását. Az idei kihívásra a világ minden tájáról várják a diákokat. Akiknek egy általuk választott témában kell Swift Playgrounds alkalmazásprojektet készíteni, amit április 25-ig kell beküldeniük.

forrás: hvg.hu