Régóta várt változás jöhet 2023-ban az iPhone-okba

A korai nyelvű The Elec tudni véli, hogy a 2023 őszén debütáló iPhone 15 Prónál már a kijelző alatt kell majd keresni a szelfikamerát.

Az iPhone X megjelenése óta azt találgatják a felhasználók, hogy vajon az Apple mikor tünteti el végleg a szenzorszigetet a kijelzője tetejéről. Bár ennek mérete az elmúlt években kisebb lett, sokak számára az lenne az igazán kielégítő, ha a kamerát a kijelző alá rejtené el a cupertinói vállalat.

Aki erre vár, annak jó hírrel szolgálhat a korai nyelvű The Elec. A lap alapján a GSMArena azt írja, az Apple 2023-ban vezetheti be az első ilyen modellt, méghozzá az iPhone 15 Prónál – feltéve persze, hogy ez lesz a neve. A Samsung Display és az OTI Lumionics már javában fejleszti az újfajta technológiát, amit elsőként a Samsung Galaxy Z Fold5-ben láthatunk majd.

A két cég állítólag azon dolgozik, hogy olyan újgenerációs anyagot fejlesszen ki, ami mikroszkópikus, áltlátszó ablakok kinyitását teszi lehetővé az OELD pixel és a katódrétegekben. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy az adott területen teljesen átlátszó lehet a képernyő, ami lehetővé tenné, hogy az Apple a FaceID érzékelőjét is a kijelző alá rejtse el.

Hogy ez valóban így lesz-e, arra még legalább másfél évet kell várni, hogy kiderüljön. A 2022 őszén érkező iPhone 14-nél viszont elvileg már szintén nem lesz notch, csupán a kameralyukas megoldás.

forrás: hvg.hu