Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

Ming-Chi Kuo elemző szerint idén várhatóan nem jelenik majd meg új Apple iPad, leghamarabb jövőre lehet majd új táblagépre számítani: akkor egy megújult Mini, valamint egy összehajtható modell is várható. Idén csökkenhetnek a szállítások is.

Napjainkban egyre több gyártónak van valamilyen összehajtható készüléke. Az ismertebbek közül példaként említhető a Samsung Galaxy Z Fold-széria és a Honor Magic V és S telefonok.

Noha a legelső ilyen okostelefon megjelenése óta már sok év eltelt, az Apple eddig látványosan nem lovagolta meg ezt a hullámot – lehet, hogy ez hamarosan megváltozik.

Az Apple-témákban jellemzően jól értesült Ming-Chi Kuo elemző ugyanis most arról számolt be egy hétfői Twitter-bejegyzésében, hogy az Apple már dolgozik egy összehajtható iPaden, mely 2024-ben debütálhat. Kuo szerint ez az új eszköz jó hatással lehet majd a gyártó eladási mutatóira és a termékkínálatot is színesítheti.

Ugyan további részleteket az elemző nem árult el, de azt igen, hogy az összehajtható iPad egy szénszálas támasztóval is rendelkezni fog, melyet a kínai Anjie Technology gyárthat majd.

Kuo arról is írt, hogy várakozásai szerint az elkövetkező időszakban nem lehet új iPadekre számítani: legközelebb az iPad Mini frissülhet, valamikor 2024 első negyedévében. Ami pedig az iPad-szállításokat érinti, az elemző visszaesésre számít 2023-ban: az előző év azonos időszakához mérten 10–15 százalékos mértékben – írja a The Verge. 2021-ben Kuo arról is beszélt, hogy az első összehajtható iPhone készülék 2023-ban várható. Hogy ez megvalósul-e, azt várhatóan szeptemberben tudjuk majd meg.

forrás: hvg.hu