Nyitás előtt benéztünk az első igazán prémium magyar Apple-kereskedésbe

Február 3-án, pénteken délelőtt 10 órakor nyitják meg Magyarország első Apple Premium Partner kereskedését a budapesti Árkád bevásárlóközpont földszintjén.

Az iStyle által üzemeltetett 125 négyzetméteres bolt a régióban a második ilyen magas besorolású Apple-kereskedés, az elsőt tavaly októberben Prágában nyitották meg, és körülbelül kétszer akkora, mint a budapesti egység.

Az üzlet dizájnját az Apple amerikai munkatársai alakították ki, minden berendezés a vállalat beszállítóitól származik, így például a kőpadló Olaszországból, a lekerekített asztalok az Egyesült Államokból, az egyéb bútorok pedig Németországból érkeztek.

A zárt vitrinek száma minimálisra csökkent, a vásárlók a személyzet segítsége nélkül kipróbálhatják a legújabb mobilokat, okosórákat és számítógépeket. Felmerülő kérdés esetén speciálisan képzett értékesítők állnak rendelkezésre, akik számát ötről nyolcra emelték, és a a közeljövőben további bővülés várható.

A boltban szerviz üzemel, melyben egy iPhone-kijelző-, vagy akkumulátorcserét aznapra is tudnak vállalni, ezenkívül említést érdemelnek az Easy Upgrade fizetési szolgáltatások, az áruhitel konstrukciók és a használt eszközök beszámítási lehetősége.

Az Árkádban ezenkívül ingyenes workshopokon és képzéseken is részt lehet majd venni, melyekkel nemcsak az egyéni felhasználókat, hanem a kis- és középvállalatokat is meg kívánják célozni.

Gyarmati Csaba, az iStyle regionális igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy egy Premium Partner kereskedést körülbelül kétszer akkora összegből lehet kialakítani, mint egy eggyel alacsonyabb kategóriás Premium Reseller boltot. A most átadott új üzlet helyén korábban Premium Reseller egység üzemelt, melynek átalakítása és kibővítése egy hónapnyi időt vett igénybe.

Gyarmati a nyitóakcióknak köszönhetően rövid távon 50 százalékos forgalomnövekedéssel számol a Premium Partner kereskedésben, ami a későbbiekben körülbelül 20 százalékra fog csillapodni. A cég első embere elmondta, hogy 33 százalékos növekedést követően a kilenc hazai üzletet működtető vállalat tavaly 32,7 milliárd forintos árbevételt ért el.

Az iStyle a jövőben több új hazai üzletet kíván nyitni, és nyílt titok, hogy egyik meglévő értékesítési pontját hamarosan az ország második Premium Partner egységévé szeretné átalakítani.

Mint megtudtuk, az Apple tavaly szeptemberben piacra dobott új okostelefonjai közül itthon a nagyobb tudású, drágább iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max fogy a legnagyobb mennyiségben.

forrás:hvg.hu