Nemcsak a kenyér meg a vaj ára nő: drágábbak lesznek az új iPhone-ok

A neves piaci elemző szerint a tavalyinál mélyebben kell majd a zsebébe nyúlnia annak, aki az idei év várhatóan legkeresettebb iPhone-ját szeretné megvenni.

Az Apple-ügyekben igen járatos piaci elemző, Ming-Chi Kuo szerint vastagabban foghat idén az Apple ceruzája, mint tavaly, amikor az iPhone 14-eket árazza. Kuo nem említett pontos számokat, azonban egy tweetben átlagos 15 százalékos emelkedésről beszél az iPhone 14 család egészét tekintve, bár megjegyzi, hogy az iPhone 14 Pro esetében várható jelentős drágulás (amit többek szerint az alapértelmezett tárhely növelésével fog ellensúlyozni az Apple).

Kuo tehát nem azt mondja, hogy minden modell 15 százalékkal drágább lesz, viszont arra fel kell készülni, hogy igencsak mélyen kell majd a pénztárcába nyúlni a várhatóan legkelendőbb iPhone 14 Próért.

A jelenlegi értesülések szerint az iPhone 14 Pro modellek számos frissítéssel érkeznek. Például új, gyorsabb A16-os lapkakészlettel (amit az „alap” iPhone 14 állítólag nem kap meg), kivágásokkal a Face ID-hez és a szelfikamerához, egy 48 megapixeles fő kamerával és egy mindig bekapcsolt kijelző funkcióval. Ha ezek a pletykák igaznak bizonyulnak, ez lesz a legnagyobb teljesítménybeli különbség a hagyományos és a Pro iPhone-ok között, amióta az Apple 2019-ben bemutatta a Pro termékvonalat.

forrás: hvg.hu