Néhány éven belül még több saját fejlesztésű alkatrész lehet az iPhone-okban

Egy okostelefon sok esetben számos olyan komponenst tartalmaz, melyet az adott cég más gyártóktól vásárol. Az Apple most arra készülhet, hogy még több fontos alkatrészt cseréljen saját megoldásra.

Az okostelefonok egyik legfontosabb alkotóelemét képezik az adatkommunikációs egységek. Az Apple most arra készülhet, hogy az iPhone-modellek esetében ezeket házon belül fejlesztett komponensekre cserélje éveken belül. Például már fejlesztenek egy saját mobilhálózati modemet, szakítva a Qualcomm-mal akár már 2024 végén – írja a Bloomberg az ügyre rálátó források nyomán.

A cupertinói vállalat emellett egy saját wifi és Bluetooth-egységen is dolgozhat, amit jelenleg a Broadcom szállít számára. A szakítás rosszul érinthetné a beszállítót, ugyanis az Apple a legnagyobb vásárlójuk, és a legutóbbi pénzügyi évben a chipgyártó bevételeinek közel 20 százaléka származott az Apple-től.

Bloomberg szerint az Apple 2025-ben kezdheti használni a saját wifi és Bluetooth-megoldását, de már dolgoznak egy jövőbeni verzión is, melynek különlegessége abban rejlene, hogy egyetlen komponensben egyesítené a hálózati modemet, a wifi-t és a Bluetooth-t.

A Broadcomtól más komponenseket is vásárol az Apple – például rádiófrekvenciás és a vezeték nélküli töltésért felelős chipeket –, ám a lap szerint ezeket az egységeket is szeretné sajátra cserélni a gyártó.

forrás: hvg.hu