Nagy ötlet kicsiben: billentyűzetbe rejtene egy komplett számítógépet az Apple

Különleges Apple-szabadalom kapott zöld utat az Egyesült Államokban: egy billentyűzet, amely lénygében egy hordozható Mac számítógép, amelyhez már csak egy kijelzőre van szükség.

Az Apple még 2020 augusztusában nyújtott be egy elképzelését az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO), és a szabadalom nemrégiben került nyilvánosságra. A leírásából kiderül, hogy egy beviteli eszközben elképzelt számítógépről van szó, például egy Mac miniről, amit egy, az eredetinél kissé nagyobb és vastagabb Magic Keyboardba helyeznének el.

A billentyűzet háza minden alkatrészt tartalmazna, processzort, akkumulátort, memóriát, integrált áramköröket, így a felhasználónak csak egy monitorra kellene csatlakoztatnia. Akár egy trackpad is beépíthető lenne a billentyűzetbe, így a felhasználónak még egérre sem lenne szüksége. Számos utalás van a szabadalmi leírásban arra is, hogyan lehetne egy ilyen eszközt még hordozhatóbbá tenni. Az Apple ezért még azt is felveti, hogy a számítógép akár összehajtható is lehetne az egyik tengelye körül.

Persze van itt egy kényes kérdés is, méghozzá egy ilyen rendszer hűtése. Nem véletlen, hogy a szabadalom több mint 130 ezer szavának nagy része egy ilyen billentyűzet szellőztetésének a módszereit részletezi az alkatrészek hűtése érdekében.

A szabadalom egyébként nem egy konkrét eszközt mutat be, hanem sok lehetséges hardverkonfigurációt és módszert, egy hordozható billentyűzet-számítógéppel kapcsolatban. És persze mint minden szabadalom esetében, itt is érdemes szem előtt tartani, hogy egyáltalán nincsen garancia arra, hogy valóban lesz majd ilyen kereskedelmi termék, bár biztos, hogy sokan szívesen fogadnák.

forrás: hvg.hu