Mint a banán: élénk citromsárga színű iPhone 14-et dob piacra az Apple

Az Apple-höz is megérkezett a tavasz, az aranyeső vagy a banán is eszünkbe juthat az iPhone 14-ek új színe láttán, ami az első képek alapján egészen élénk, világos árnyalat, és a keretet is körbeöleli.

Egy ideje már pletykálták, és kedden az Apple hivatalosan is bejelentette, hogy az éjfekete, a csillagfény, a piros (Product Red), a kék és a lila színek mellé megérkezik egy élénk szín, a citromsárga is, így már ezzel a színnel is lehet választani az iPhone 14 és 14 Plus modelleket – a Pro-széria esetében ez nem elérhető.

Az Apple nem először ad ki ebben a színben készüléket, volt például a 2019-es iPhone 11-ből is, de a 2013-ban debütált, műanyagházas iPhone 5C is elérhető volt citromsárga festéssel.A citromsárga színváltozat minden másban egyezik a tavaly szeptemberben bemutatott iPhone 14 és 14 Plus modellel: a készülékben egy előző generációs A15 Bionic chip dolgozik, de műholdas kapcsolódási lehetőséget is kínál, mellyel akkor is lehet segélykérésre használni a telefont, ha hagyományos térerő nem áll rendelkezésre. Elérhető az ütközésészlelés funkció és az 5G kapcsolat is.

A sárga iPhone 14 és 14 Plus készülékeket március 10-től lehet előrendelni, és március 14-től lesznek kaphatók 449 990 forintos indulóáron.

forrás:hvg.hu