Melyik a világ 10 legkedveltebb okostelefonja?

Tavaly a világ öt legkelendőbb okos telefonjának hátoldalán egyaránt az Apple logója kapott helyet. A Samsung pedig közel nem úgy került be a top 10-es listába, ahogyan azt vélhetően szerette volna.

Chiphiány ide, Covid-járvány oda, 2021 vitathatatlanul sikeres évnek bizonyult az Apple számára, viszont a Samsung ezt már nem mondhatja el ennyire egyértelműen. Míg az iPhone-szállítmányok 16 százalékkal haladták meg világszerte az előző évi kiszállításokat, addig a Samsungnál csak hatszázalékos az előrelépés.

Még egyértelműbb az Apple dominanciája, ha a 2021-ben értékesített telefonok top 10-es listáját nézzük. A Counterpoint Research adatai szerint ugyanis az első öt helyen csak iPhone található (iPhone 12, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 12 Pro, iPhone 11), sőt a nyolcadik és kilencedik helyre is iPhone-ok futottak be (iPhone SE 2020, iPhone 13 Pro Max). A Samsung csupán egyetlen modellel, a Galaxy A12-vel került fel a listára (6. hely), illetve még két Xiaomi modell, a Redmi 9A (7. hely) és a Redmi 9 (10. hely) szerepel a legjobbak között.

A világ legkelendőbb okos telefonja tehát az iPhone 12 volt 2021-ben. Ez azt is jelenti, hogy immár második évben választották a felhasználók egy iPhone-család kedvezőbb árú tagját a csúcsmodell helyett: 2020-ban is a „sima” iPhone 11 lett a befutó.

forrás: hvg.hu