Megkaphatja az iPhone 14 Pro kameráját az idén megjelenő olcsóbb modell, jöhetnek a szabványos csatlakozók is

Az elemzők szerint számos újdonságot vonultathatnak majd fel az idei iPhone-ok, eltűnhet például a fizikai hangerőszabályozó gomb a Pro modellekről, valamint a keret anyaga is megváltozhat.

Még csak most indult az év, és máris érkeznek a pletykák arról, hogy mi várható az idén – valószínűleg szeptemberben – megjelenő iPhone-okban.

Jeff Pu elemző szerint jelentős előrelépés várható az idei készülékek kamerája kapcsán, különösen 15 és a 15 Plus esetében – számolt be a 9to5Mac. Szükség is lehet az „olcsóbb” modellek fejlesztésére, ugyanis némileg csalódást keltő lett az iPhone 14 és 14 Plus, miután 1-2 új funkciót leszámítva egy újracsomagolt iPhone 13 lett, nem kapta meg a legújabb processzort sem.

A várakozások szerint az új 15 és 15 Plus egyik nagy dobása lehet, hogy megkaphatja a Pro modellek három kameralencséjét, rajta egy 48 megapixeles objektívvel. Továbbra sem lesz azonban optikai zoomra képes lencse, valamint lidar-szkenner az olcsóbb készülékben.

Az EU-s szabályoknak is megfelelve vélhetően ez a modell már USB-C-s csatlakozóval rendelkezik majd, és az A16 Bionic chip hajtja majd, ami jelenleg az iPhone 14 Pro modellekben található – tehát várhatón továbbra is egy évvel korábbi processzor lesz az olcsóbb modellekben.

Természetesen a Pro modellek is fejlődnek majd. Az iPhone 15 Pro Max (amit egyes pletykák szerint már Ultrának neveznek majd) Ming-Chi Kuo szerint kapni fog egy 12 megapixeles periszkópikus telefotó kamera lencsét, ami már hatszoros optikai nagyítást is lehetővé tesz majd. Emellett az Apple várhatóan megtartja a telefotókamerát is, ami háromszoros optikai nagyítást tesz majd lehetővé.

Emellett a Pro modellek várhatóan egy 3 nanométeres technológián alapuló A17 chipet kapnak majd, 8GB RAM társaságában – ennél a modellnél is USB-C várható, valamint titán keret az eddigi rozsdamentes acél helyett. Sőt, Kuo szerint a Pro modellek haptikus visszajelzésen alapuló, virtuális hangerőszabályozó gombokat kapnak majd, míg a kijelző méretei nem változnak.

forrás: hvg.hu