Kis csavar a történetben: mégis csak játszhatja a Fortnite-ot az iPhone-ján

Az Apple ugyan kitiltotta alkalmazás-áruházából az Epic Games igen népszerű játékát, a Fortnite-ot, azonban egy fura csavarral mégis csak visszatérhet a kaland az iPhone-okra (és persze az androidos telefonokra is).

Már-már szappanoperai magasságokba emelkedik az Epic Games jogi csatározása az Apple-lel, annyi állomása van és annyi döntés született már. Ami viszont mindezek ellenére bizonyosság: hiába is szeretné valaki letölteni a játékot az App Store-ból az okostelefonjára, nem tudja ezt megtenni, ugyanis a Fortnite-et száműzték az alkalmazásboltból.

Azonban nincs veszve minden, ugyanis a lassan két éve létező Nvidia GeForce NOW streaming platform közvetett módon visszahozza a játékot iPhone-ra, iPadre és az androidos eszközökre is. (A GeForce NOW egy felhő alapú játékszolgáltatás, amelynek a lényege, hogy a játékhoz szükséges azámítások egy távoli szerveren, azaz felhőben történnek, tehát gyengébb gépen is futtathatók az erőforrás-igényes játékok.)

Az Nvidia heti bejelentése szerint elkezdődik a Fortnite streamelése egy korlátozott ideig tartó zárt bétaverzióban az iOS-es Safarin és a GeForce NOW androidos alkalmazáson keresztül. A bétaverzió minden GeForce NOW előfizető számára elérhető. Az Nvidia szerint tulajdonképpen neki segítenek a játékosok azzal, hogy tesztelik szerverük kapacitását, grafikus megjelenítését és az érintőképernyős vezérlők teljesítményét. Ebből is következik, hogy a bétatesztelés alatt álló új verzió a Fortnite egy érintésvezérlésre optimalizált mobil változata, szemben az egyébként elérhető PC-s változattal. A vállalat egyelőre nemközölt dátumot azzal kapcsolatban, mikor ér véget a tesztelési időszak.

Az Nvidia szerint a Fortnite csak a kezdet, és több kiadóval is együttműködik annak érdekében, hogy minél több érintős játék kerüljön a streaming szolgáltatásba. Ez igencsak segítheti a GeForce NOW növekedését, mivel így több játék lesz játszható mobilon anélkül, hogy játékvezérlőket kellene csatlakoztatni.

forrás: hvg.hu