Kínos hibát találtak az iPhone-okban, ráadásul olyat, ami valamennyi új modellt érintheti

Nem mondható zökkenőmentesnek az iPhone 14 bemutatkozása, még ha a napvilágra került hibák általában szoftveresek és nem is minden modellt érintenek. A legutóbbi probléma sem hardveres, viszont egyáltalán nem válogatós: valamennyi iPhone 14-et érintheti.

Nevethettek magukban az olcsóbb iPhone 14-ek tulajdonosai, hogy a hátsó kamerarendszerrel és a harmadik fél alkalmazásaival kapcsolatos hiba csak a Pro modelleket érinti, a legújabb probléma már egyik változatot sem kíméli. A MacRumors beszámolója szerint az Apple is elismerte azt az – iOS 16-tal kapcsolatos gondot –, ami egy váratlanul felugró üzenetben arról tájékoztatja a felhasználót, hogy a SIM kártya nem támogatott. S ha még csak ennyi lenne! Rossz esetben ugyanis kis idővel az üzenet megjelenése után se kép, se hang, a telefon lefagy.

Az Apple elismerte a problémát, és azt tanácsolja a telefon tulajdonosának, hogy várjon, hátha eltűnik az üzenet, ellenkező esetben viszont semmiképp se próbálja meg saját maga megjavítani a telefont, és ne állítsa vissza a gyári beállításokat. Ehelyett vigye el egy hivatalos márkaszervizbe, és bízza szakemberekre a javítást. Kérdés persze, hogy mit szól ehhez egy új (és drága) telefon tulajdonosa.

Az Apple megígérte, hogy „kivizsgálja” a problémát, de azt azért megjegyezte, hogy nem hardvergondról van szó, ami annyiban jó, hogy egy szoftverfrissítés megoldás lehet. Éppen ezért azt is javasolják, hogy a felhasználók mindig tartsák napra készen a szoftvereiket. Egyébként a korábbi, az eszközök aktiválásával és a kamera remegésével kapcsolatos problémákat is sikeresen orvosolták az iOS frissítésével. Az iOS 16.1 megjelenése a hónap végén várható.

forrás: hvg.hu