Ki sem bontotta az ajándékba kapott iPhone-t, most 22,8 milliót kapott érte

Majdnem tizenhat év leforgása alatt több mint 105-szörösére emelkedett annak az elsőgenerációs iPhone-nak az értéke, ami még a mai napig gyári csomagolásában lapul.

Legtöbben azonnal kibontják a dobozt, ha vesznek vagy kapnak egy új telefont, de néha sokkal jobban megéri türelmesnek lenni. Jól példázza ezt az az iPhone, amit a mai napig sem bontottak ki a gyári csomagolásából: egy elsőgenerációs iPhone, amit még a megjelenés után, 2007-ben vásárolt a gazdája. Ezt adták el a hétvégén egy aukción, nem kevesebb mint 63 356 dollárért, vagyis mintegy 22,8 millió forintért – írja a GSMArena.

A készülék egy 8 GB-os iPhone 2007-ből, ahol a 8 GB nem a RAM mennyiségét, hanem a tárhely méretét jelenti.

Az ára 2007 júniusában 599 dollár volt. A telefonra a licitet február 2-án nyitották meg, 2500 dollárról indult. Ez ért véget a hétvégén, ahol az ár végül 63 ezer dollár fölött állt meg.

A telefont egy bizonyos Karen Green kapta ajándékba a barátaitól. Green akkoriban a Verizon ügyfele volt, a mobil viszont csak az AT&T hálózatán működött, így azt ki sem bontotta a tulajdonosa. A készüléket 2019-ben becsülték fel, akkor 5000 dollárra lőtték be az árát.

Green a pénzből saját vállalkozását szeretné megtámogatni.

forrás: hvg.hu