Kamera kerülhet az Apple Watch-ba, fotózni, videózni lehetne vele

Egy frissen felfedezett szabadalom szerint az Apple képalkotó funkcióval szerelné fel az Apple Watchot.

Bár a gyártók nem szokták nagydobra verni, ha egy benyújtanak egy szabadalmi kérelmet, ezek könnyen napvilágra kerülnek. Főleg akkor, ha a terveket egy olyan óriás készíti el, mint az Apple. A cupertinói vállalat ezúttal a cég okosórájához talált ki egy érdekességet.

Gizmodo beszámolója szerint a vállalat arra készül, hogy kamerát tegyen az Apple Watch-ba. Persze ez egyelőre még csak terv szintjén létezik, és nem is biztos, hogy megvalósul az elképzelés, az viszont egyértelmű, hogy a cég mérnökeit foglalkoztatja a kérdés.

A beépített kamerának köszönhetően nem kellene elővenni a telefont akkor, ha szeretnénk lefényképezni, vagy videóra venni valamit, elég lenne csupán a kezünket a megfelelő irányba mozdítani. A kép az óra kijelzőjén is megjelenne.

Első ránézésre úgy tűnik, az Apple az óra koronájába illesztené be a kamerát. A szabadalom szerint azonban ezt nem egészen így képzelik el a mérnökök, a tervek szerint ugyanis egy mechanizmus segítségével le lehetne azt venni az óra vázáról, és úgy lehetne használni, mint a régi digitális fényképezőgépeket.

Az eszközben az elképzelés szerint még vaku is lenne.

A megoldás olyan helyzetekben jöhetne jól, amikor a felhasználónak nincs ideje elővenni a telefonját, hogy megörökítsen egy történést. Emellett vészhelyzetben, például egy autóbaleset esetén is jó szolgálatot tehet. Az viszont már egy másik kérdés, hogy adatvédelmi és egyéb szempontból mennyire kell tartani egy ilyen fejlesztéstől.

forrás: hvg.hu