Gyorsan lemerül mostanában az iPhone-ja? Itt az Apple válasza

Sokan panaszkodnak online fórumokon, hogy a korábbinál kevésbé bírja az akkumulátor az iOS 15.4-re történt frissítés után. Az Apple próbálja megnyugtatni a felhasználókat.

Az iOS 15 legújabb frissítése, az iOS 15.4-es verzió nemrégiben vált elérhetővé. Érdekes újításokat hozott, például a telefon arcmaszkban történő feloldásának lehetőségét, változtatott az EU-s oltási igazolvány tárolásán, a SharePlay használatán, sőt még több tucatnyi új emoji is érkezett. A frissítés után az iPhone 13 modellek támogatják a 120 Hz-es animációkat harmadik fél alkalmazásiban, és több iPhone-verzió is lehetővé teszi szöveg közvetlen beolvasását a Notes alkalmazásba. Mi is határozottan javasoltuk a frissítést, de nem is annyira a fentiek miatt, hanem inkább azért, mert az iOS 15.4 számos komoly biztonsági problémát is orvosolt.

Azonban a frissítés után jó pár felhasználó kezdett panaszkodni különböző online fórumokon, hogy az eszköz akkumulátora hirtelen nem a régi, sokkal hamarabb lemerül, mint korábban. Egy ilyesfajta problémát általában verziófrissítéssel old meg a fejlesztő, azonban ezúttal lehet, hogy nem is lesz szükség ilyenre, legalábbis erre lehet következtetni az Apple válaszából.

A lényeg, hogy a jelenség szerintük normális, azaz az akku jobban igénybe lehet véve közvetlenül a frissítés után. Akár két napig is eltarthat, amíg az iPhone alkalmazkodik az új operációs rendszerhez, és utána megszűnnek az akku-gondok. És ez logikus is, hiszen a frissítést követően a telefon egy kis ideig „túlórázhat” a tartalom indexelésével és az akkumulátor újrakalibrálásával. Viszont néhány nappal a frissítés után már mindennek rendben kell lennie.

Az akku-gondok egyébként az iPhone korától is függhetnek. Minél idősebb egy készülék, annál rosszabb az akkumulátorának az állapota, így a frissítést követő problémák is tovább tapasztalhatók az ilyen telefonokon. Azt azért az Apple is javasolja, hogy ha valaki hosszabb ideig jelentős és indokolatlan akku-gondokba ütközik, akkor vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatukkal. Emellett az sem kizárt, hogy valamelyik következő frissítés az akkumulátoros üzemidőn is javítani fog.

forrás: hvg.hu