Fura hiba: beremeg az új iPhone

Még csak pár napja próbálgathatják a felhasználók a legújabb iPhone-okat, de ahogyan az már lenni szokott, már is vannak, akiknek problémájuk akadt vele. Például az iPhone 14 Próval videók rögzítésénél, bár nem minden alkalmazás esetében.

Érdekes hibáról számolt be néhány felhasználó a két drágább iPhone, az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max esetében. Amikor telefonjaik hátsó kamerarendszerét harmadik féltől származó alkalmazásokkal együtt használják, akkor a hátsó kamera főlencséjének remegését tapasztalják, például ha megnyitják a Snapchatet, a TikTokot vagy az Instagramot. Az iPhone alapértelmezett kameraalkalmazásánál viszont nincsen semmi probléma.

Néhány iPhone 14 Pro felhasználó azt állítja, hogy a probléma az optikai képstabilizációhoz (OIS) kapcsolódik. Ez egy olyan funkció – magyarázza a Phone Arena –, amely megpróbálja megakadályozni, hogy a videó elmosódjon a felhasználó mozgása miatt, amikor rögzíti azt. Ezt úgy érik el, hogy egy modult mozgatnak az iPhone belsejében, hogy kompenzálják a telefont tartó iPhone-felhasználó kezének remegését. És valószínűleg ennek a modulnak a mozgása magyarázza a fenti videó hátterében hallható fémes hangot.

Néhány napja még volt nem világos, hogy az Apple-nek kellene-e kiadnia egy szoftverfrissítést, vagy az érintett harmadik fél alkalmazásait kellene-e frissíteni az új iPhone-okhoz. Azonban az Apple már elismerte a létezését, sőt, a szóvivőjük azt mondta a CNBC-nek, hogy már úton van a frissítés. Addig viszont az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max tulajdonosainak jobb kerülniük a kamera megnyitását olyan alkalmazásokban, mint a Snapchat, a TikTok vagy az Instagram, ha aggódnak a hátsó kamerarendszer esetleges károsodása miatt.

forrás: hvg.hu