Előállt egy ötlettel az Apple: szinte teljesen karcállók lehetnek az iPhone-ok

Hamarosan feledésbe merülhetnek a teljes telefont beborító tokok, legalábbis erre enged következtetni egy új, Spatial Composites néven bejegyzett, érdekes Apple-szabadalom.

Az új mobilokat szinte mindenki azonnal tokba rakja, hogy védje a karcolásoktól, valamint az esésből származó törésekből, de egyes esetekben az egyszerű használatból eredően is kopnak a mobilok, főleg, ha nem üveg, hanem valamilyen festett fém a hátlap, vagy a keretek.

A tokok árusítása igen jövedelmező üzletág még az Apple-nek is, egyes darabokért akár 30 000 forintot is elkérnek. Mégis, úgy tűnik, a cég vizsgálja annak lehetőségét, hogy hogyan lehetne az iPhone-okat strapabíróbb házba csomagolni, hogy azok még jobban ellenálljanak a különböző behatásoknak.

Mint a szabadalomban a cég kifejti, a készülékházhoz használt különböző anyagok – fém, műanyag, üveg – eltérő jó és rossz tulajdonságokkal rendelkeznek egy okostelefon esetében.

A megoldás pedig nem más lehet a problémára, mint több anyag egyidejű használata – ez persze még nem indokolna egy új szabadalmat, a különböző, úgymond „kopásálló” anyagok meghatározott kombinációja azonban már igen. Így a készülékház lényegesen karcállóbbá válhatna. Az Apple a különféle anyagokat 10 és 100 mikron közötti távolságban rendezné el. Ha a szabadalmat a gyakorlatba is átültetik, és néhány éven belül megjelenne az iPhone-okban, sokkal strapabíróbb okostelefonok érkezhetnének. Lehet, hogy hamarosan már mindenki tok nélkül hordja majd a mobilját?

forrás: hvg.hu