Atomjaira szedték az új iPhone 15 Pro Maxet, és kiderült, mi van benne

Szerény az Apple legújabb és legdrágább okostelefonjának a javíthatósági indexe – bár fizikailag nem bonyolult szerelni, az új alkatrészeket már nem fogadja el csak úgy a készülék.

Miután pénteken piacra került, csak idő kérdése volt, hogy az erre – és javításra – szakosodott iFixit szétkapja az új iPhone 15 Pro Maxet, és alaposan kielemezze, mi mindent lát.

Abban nincs meglepetés, hogy az iPhone 15 Prók már könnyebben szerelhetők – erről az Apple is beszélt –, mely olcsóbbá is teszi a javításokat, például a hátlapi üvegét.

A szétszedés egy kicsivel nagyobb, 17,1 wattórás akkumulátor mellett a tetraprizmás objektívre is kitér, mely már ötszörös optikai zoomot is lehetővé tesz. Mint az iFixit kifejti, elektromágnesesen vezérelt lencsék helyett az Apple azt az utat választotta, hogy készített egy egyelemes tetraptizmás periszkópot, mely többször is visszaveri a fényt, hogy így szimulálja a 120 mm-esnek megfelelő fókusztávolságot. Egyébiránt a kameraszenzorok ugyanúgy néznek ki, mint az előd 14 Pro Maxben, tehát az újítások főleg az A17 Pro processzornak és a szoftveres módosításoknak köszönhetőek, mert fizikailag nem sok változott a kamerák esetében.

Az iFixit videójában szintén betekintést nyerhetünk az alaplapon lévő, egyébként jelöletlen processzorra, valamint a mobilhálózati képességekért felelős Qualcomm Snapdragon X70 5G Modem-R modemre is.

Vethetünk egy pillantást az új USB-C csatolófelületre, valamint a titán keretre is, mely nagyon úgy tűnik, hogy kevésbé tolerálja jól a karcolásokat és egyéb behatásokat, mint az előző Pro szériáig alkalmazott rozsdamentes acél. Végezetül, az iPhone 15 Pro Max négy pontot kapott az iFixit tízes skáláján, melyben oroszlánrész jut például annak, hogy nem lehet csak úgy más készülékekből származó alkatrészeket építeni bele – szoftveresen nem hajlandó együttműködni velük, ismeretlen alkatrészként hivatkozik rájuk, így a cserélt kamera például nem is fog működni.

forrás: hvg.hu