Akkor is működhetnek az új iPhone gombjai, amikor az akkumulátor már lemerült

Az Apple állítólag már újfajta chipet tesz az iPhone 15-modellekbe, hogy a készülék hatékonyabban kezelje a kevés energiát igénylő feladatok elvégzését.

Egyre többet lehet hallani arról, hogy az Apple az iPhone 15 Próban – és az iPhone 15 Pro Maxban is – lecserélheti a fizikai gombokat, helyettük érintőgombok lesznek. Hogy a készülékek hogyan nézhetnek ki, arról már mutattunk egy videót, most pedig egy újabb érdekességről lehet hallani velük kapcsolatban.

MacRumors egyik fórumán arról írnak jól értesült szivárogtatók, hogy az érintőpanelek akkor is működni fognak, ha a telefont kikapcsolták, vagy esetleg lemerült az akkumulátora. Ennek érdekében az Apple állítólag új chipre cseréli a jelenlegi Super Lower Energy Mode processzort. Míg a mostani verzió képes olyan feladatok elvégzésére, mint az Apple Pay használata vagy a Bluetooth-kapcsolat létesítése más eszközökkel, hogy a telefont meg lehessen találni, ha elveszik, az új egység ennél jóval tovább mehet.

Az iPhone 15 Pro új chipje állítólag azonnal érzékeli a kapacitív gombok megnyomását és nyomva tartását, miközben a telefon teljesen le van merülve. A processzor az alábbi feladatokat végzi el a szivárogtató szerint:

  • ha a telefon be van kapcsolva: a kapacitív hangerő-, bekapcsoló- és műveletgombok működtetése;
  • ha a telefon ki van kapcsolva: a kapacitív hangerő-, bekapcsoló- és műveletgombok működtetése, az NFC, az alacsony energiájú Bluetooth, valamint a Taptic Engine visszajelzése;
  • ha a készülék lemerült: a kapacitív hangerő-, bekapcsoló- és műveletgombok működtetése, Apple Pay fizetés, az NFC, az alacsony energiájú Bluetooth, valamint a Taptic Engine visszajelzése.

Az Apple jelenleg azt a verziót is teszteli, amikor a Taptic Engine nem ad visszajelzést lemerült állapotban. Hogy melyik kerül be a végső készülékbe, arról biztosat egyelőre nem tudni.

forrás: hvg.hu