2,5 millió forintját mentette meg azzal, hogy neki volt egy kütyüje, amit a tolvajok nem ismertek

Egy újabb eset bizonyítja, hogy valóban hasznos eszköz lehetnek a nyomkövető kütyük. Az pedig, hogy a „rosszfiúk” nem ismerték ezt a modern technológiát, mindenképp az áldozat malmára hajtotta a vizet.

Bár az utóbbi időben többnegatívumot is lehetett hallani az Apple kulcstartónyi nyomkövető eszközéről, az AirTagről (például hogy alantas szándékkal használták, máskor pedig hamis riasztásokkal idegesített), azonban a hasznossága vitathatatlan, és ezt egy újabb eset is bizonyította.

Egy ausztrál férfi, Graham Tait rémálma vált valóra, amikor dél-ausztráliai nyaralása során felfedezte, hogy a szállodája előtt parkoló autóját feltörték, drága fényképezőgépet, notebookot, GoPrót és egyéb eszközöket koptak el, sőt még a pénztárcájától is megszabadították. A kár nagyjából 10 ezer ausztrál dollár, azaz mintegy két és fél millió forintnak megfelelő összeg volt – számolt be az esetről a 9news.

Szerencsére a károsult roppant előrelátó volt, ugyanis a fényképezőgépét és a laptopját már korábban ellátta Airtaggel. Elindította a Find My alkalmazást, és meglepetten látta, hogy az eltulajdonított tárgyak ott vannak a szállodában, csak épp egy másik szobában. A tolvajok nem is sejtették, hogy ilyen, újgenerációs technológiát használnak az eszközök nyomon követésére, így meg sem próbálták eltávolítani az AirTageket.

A férfi volt annyira higgadt, hogy nem kezdett önbíráskodásba, így jelenleg a bűnüldöző szervek foglalkoznak a feltételezett elkövetőkkel.

forrás: hvg.hu